Ако се насрочи среща при президента след местните избори, Централната избирателна

...
Ако се насрочи среща при президента след местните избори, Централната избирателна
Коментари Харесай

ЦИК ще направи анализ на изборите, ако Радев насрочи среща

Ако се насрочи среща при президента след локалните избори, Централната изборна комисия (ЦИК) ще се яви на нея със свое мнение, каза Александър Андреев.

" Ако бъде планувана такава среща след локалните избори и Централната изборна комисия бъде поканена на нея, тя ще взе участие и ще бъде изработен разбор на тези избори. На срещата ЦИК ще изложи своето мнение и направения от комисията разбор на извършените избори ". Това сподели представителят на ЦИК Александър Андреев, помолен да разяснява изявление на президента Румен Радев при гласуването му на втория тур тази заран по отношение на честността на изборния развой.

В изявлението си президентът уточни, че ще предложения управлението на ЦИК, органите на реда, парламентарно показаните политически партии, с цел да обсъдят  " всички пропуски в изборите и отстъплението от честността на изборния развой ".

По думите на държавния глава огромният брой недействителни бюлетини на първия тур и множеството сигнали за купени гласове компрометират организацията и самото доверие в изборния развой.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР